هارد SSD و هارد HDD هر دو از سخت افزارهای پرطرفدار در میان سیستم بازار محسوب میشود. معمولا برای بالا بردن سرعت کامپیوتر ها و لپ تاپ ها میتوان قطعات مختلف موجود در این سیستم ها را ارتقا داد و یا این که قدرت آن ها را بیشتر نموده و یک سیستم با کانفیگ بالا و به روز تر خریداری نماییم. یکی از قطعاتی که تاثیر بسیار زیادی در سرعت کامپیوتر دارد هارد دیسک مورد استفاده در انواع مختلف کامپیوترها می باشد.
هاردها سخت افزارهایی هستند که وظیفه آنها ذخیره اطلاعات کامپیوتر و یا لپ تاپ است اما در مواردی مانند سرعت، هنگ کردن، نصب نرم افزارها و … در سیستم تاثیر میگذارد. نسل اول و قدیمی هاردها، HDDها هستند که به آنها هارد معمولی نیز گفته میشود. HDD ها دارای یک دیسک سخت به نام Platter بوده و ذخیرهی اطلاعات در آن توسط یک بازوی مکانیکی و با حرکت دورانی انجام میشود.
نسل دوم و جدید سری هاردها، SSDها هستند که با توجه آنکه حمل و نقل اطلاعات بواسطه آنها آسانتر بود، در ابتدا برای مصارف نظامی و فضایی استفاده میشدند. اما به تدریج وارد بازار جهانی شدند و در دسترس عموم قرار گرفتند. هاردهای SSD فاقد دیسک سخت و بازوی مکانیکی بوده و برای برقراری ارتباط آنها با دیگر اجزاء کامپیوتر مانند پردازنده مرکزی و کارت گرافیک از براکت هایی نظیر SATA استفاده میکند.
- تفاوت هارد HDD با SSD
مهم ترین انواع تفاوت هارد HDD با SSD
هارد SSD بخاطر ویژگی ها و ساختاری که دارد نسبت به نوع HDD از طرفداران و محبوبیت بیشتری برخوردار است. این نوع هارد همانطور که گفته شد، نسل جدید انواع هاردها محسوب میشود و از نظر ساختاری با هارد معمولی متفاوت است. در ادامه به بررسی تفاوت این دو نوع هارد میپردازیم.
- تنوع حجم SSD نسبت به HDD، محدودتر بوده و همچنین میزان حجم آن کمتر میباشد. SSD، معمولاً در حجم کمتر از 1 ترابایت برای نوتبوک و نهایتاً 1 ترابایت برای رایانه های رومیزی تولید میشود. اما هارد HDD معمولاً در دو نوع 500 گیگابایت و 2 ترابایت برای لپ تاپ های برند اپل و 6 ترابایت برای رایانه های رومیزی است.
- درایو سخت (HDD) نسبت به درایو جامد (SSD) توان مصرفی بیشتری دارد.
- باتوجه به آنکه در SSD، قسمت فیزیکی متحرکی وجود ندارد، در هنگام کار با سیستم از این سخت افزار صدا و لرزشی خارج نمیشود. اما در HDD صدای چرخش شنیده شده و در برخی موارد چرخش دیسک ها باعث لرزش لپ تاپ میشود.
- مقاومت در مقابل اثرات مغناطیسی از دیگر مواردی است که میان این دو نوع درایو وجود دارد. SSD در مقابل اثرات مغناطیسی ایمن است اما اثرات مغناطیسی میتواند اطلاعات روی HDD را پاک کند.
- در هردو درایو، امکان رمزگذاری به صورت کامل وجود دارد.
- SSD ها از مقاومت بیشتری در برابر لرزش و ضربه برخوردار هستند درنتیجه آسیبپذیری کمتری دارند.
- درایو جامد نسبت به درایو سخت گرمای کمتری تولید میکند در نتیجه به لوازم کمتری برای کاهش دمای دستگاه نیاز خواهد بود.
سایر تفاوت ها
- میزان خرابی هارد SSD حدوداً هر 2 میلیون ساعت برآورد شده است. این میزان در هارد HDD برابر با 1.5 میلیون ساعت میباشد.
- از جمله مهمترین تفاوت های میان این دو هارد، در دسترسی به اطلاعات است. در HDD یک پلتر وجود دارد و هارد برای دسترسی به اطلاعات نیاز دارد تا به سرعت چرخش پلتر به مقدار مورد نظر برسد اما در SSD برای خواندن اطلاعات به یکی از فرآیندهای زده شده احتیاج نبوده به صورت مستقیم و بدون واسطه به اطلاعات دسترسی پیدا می کند و همین امر باعث میشود تا سرعت بارگذاری و همچنین سیستم چندین برابر کاهش پیدا کند و سرعت بالاتری نتیجه گردد.
- سرعت کپی کردن فایل ها و نوشتن آنها در SSD معمولاًً چیزی در حدود 220 مگ در ثانیه بوده و حتی در نسخه های پیشرفتهتر آن نیز این سرعت به 550 نیز میرسد. اما سرعت کپی کردن فایل ها و نوشتن آنها در HDD چیزی بین 50 تا 120 MB/S است.
- بازکردن فایل ها در SSD به طور میانگین 30 درصد سریعتر از HDD میباشد.
- از نظر بررسی قیمت، درایو حالت جامد (SSD) از درایو دیسک سخت (HDD) ارزانتر است.
در طی بررسی که تا به اینجا انجام شد، به طور کلی اساسدی هاردها نسبت به اچدیدی هاردها از برتری خاصی برخوردار بودند. اما با اینحال انتخاب میان هر کدام از این دو نوع هارد بستگی به کاربرد و نیاز شما دارد. بری برخی فعالیت ها HDDها مناسبتر هستند و برای برخی دیگر SSDها.
- تفاوت هارد hdd با ssd